Blog, Izdvojeno

Dizajn mobilne aplikacije i dizajn interakcija

Dizajn mobilne aplikacije povezan je s dizajnom interakcije. Interakcija je proces u kojem se dizajneri fokusiraju na stvaranje zanimljivih sučelja s logičkim i promišljenim ponašanjima i akcijama. Uspješan interaktivni dizajn koristi tehnologiju i principe dobre komunikacije kako bi stvorio željena iskustva korisnika, ne odnosi  se samo na proizvode nego na oblikovanje načina na koji korisnici stupaju u interakciju. Osim samog poznavanja dizajna i umjetnosti, potrebno je znanje  iz područja psihologije, sociologije, komunikologije, računalstva i elektrotehnike. Proces dizajniranja kvalitetne aplikacije uključuje sva područja u cilju razumijevanja korisnika. Dizajn je vrlo bitan za uspješnu aplikaciju, zato se potrudite da ne zanemarite dizajn i uništite potencijalno dobru aplikaciju. U nastavku pročitajte na što sve trebate paziti.

 

Jednostavnost

Korisnici ne vole nepotrebne elemente, često se izgube u prenatrpanim zaslonu aplikacije i odustanu od potencijalne kupnje i korištenja vašeg proizvoda. Omogućite korisnicima jednostavan prikaz bitnih informacija, organizirajte vašu aplikaciju po prioritetima za lakše snalaženje i jasniji pregled informacija.

 

Strateško korištenje boja i stila

Koristeći isti stil definirat će te vizualni identitet i omogućit ćete prepoznatljivost vašeg proizvoda. Testirajte koje boje, odabir fontova i veličina teksta privlači pažnju korisnika, na taj način pozivate korisnika na radnju i akciju.

 

Istraživanje korisnika

Za dizajn korisničkog sučelja bitno je poznavati korisnika. Prvo treba istražiti što korisnici trebaju, zatim naći najlakši način za olakšavanje tih akcija. Zadovoljni korisnici će se vraćati, pogotovo ako su zadovoljni interakcijom i vašim proizvodom.

 

Suradnja između dizajnera i klijenta

Vrlo je bitno imati otvorenu komunikaciju s timom ljudi s kojima surađujete, nemojte se ustručavati reći vaše mišljene i želje. U skladu sa željama klijenta i mogućnostima dizajnera i programera da ih ostvare, možete izraditi uspješnu aplikaciju.

 

Tags

Leave a Comment