Blog, Uncategorized

Izrada aplikacije – kako napisati zahtjev u 3 koraka

Zahtjev za izradu aplikacije je dokument koji sadrži specifikacije za vašu buduću mobilnu/web aplikaciju. Služi kao detaljan popis za provjeru koji ćete vi i tvrtka za razvoj softvera, kojoj šaljete upit za izradu mobilne/web aplikacije, proučiti kako biste dobili što kvalitetniju ponudu te izbjegli eventualne probleme i troškove.

Zahtjev za izradu aplikacije pojasnit ćemo u sljedeća tri koraka:

  1. Ideja

Za početak, u nekoliko rečenica objasnite izvršitelju što bi Vaša aplikacija trebala raditi i na koji način bi ista koristila Vama i/ili Vašim potencijalnim klijentima, odnosno koji problem biste željeli riješiti istom i/ili koji bi benefiti iz nje proizišli.

  1. Izrada skice ekrana

Kako bi izbjegli nejasnoće samog izgleda aplikacije uvijek je dobro dati primjer referentne aplikacije, ukoliko takva postoji,  ili preko stranice https://www.fortuno.hr/predlosci-za-dizajn-aplikacije/ skicirati svaki zaslon zasebno.

  1. Posebne specifikacije aplikacije i platforme

Definirajte za koju platformu se razvija aplikacija, Android, iOS ili obje.

Potrebno je naglasiti eventualnu  povezanost s društvenim mrežama , hoće li aplikacija sadržavati osobne profile, hoće li biti povezana s web aplikacijom (želite li je samostalno administrirati), hoće li raditi offline, hoće li pružati usluge geografskih lokacija, hoće li imati push obavijesti i slično. Imate li već neki dizajn ili želite to prepustiti izvršitelju, koje boje želite da prevladavaju, želite li da vaša nova aplikacija bude povezana s vašom web stranicom itd.

Budite sigurni da izvršitelj ne može dobiti „previše“ informacija od Vas, u slučaju specifikacije aplikacije definitivno ne vrijedi izreka „Manje je više“. Što više informacija izvršitelj dobije od Vas, ostvarit ćete bolji omjer cijene i kvalitete te izbjeći eventualne neugodnosti i dodatne troškove te dobiti realniju ponudu od Vašeg izvršitelja.

Pošaljite nam zahtjev https://www.fortuno.hr/kontakt/

 

 

 

 

Tags

Leave a Comment