O nama

Mi smo tim koji uspješno djeluje od 1996. godine. Sinergijsko djelovanje ovog tima rezultiralo je osnivanjem tvrtke Informatika Fortuno d.o.o. 2007. godine. Zbog povećane potražnje za našim uslugama i širenja poslovanja na području marketinga, sustavno smo nadograđivali svoj kadar te je Fortuno tim sada brojniji i čine ga ljudi različitih profila.

Od njenih početaka, izrade softvera, tvrtka je do danas evoluirala te, uz usavršavanje poslovnih usluga i desktop rješenja, usmjerila cijeli jedan odjel u razvoj web i mobilnih aplikacija. Uz praćenje i primjenu najnovijih trendova i tehnologija, profesionalnost, stručnost i individualni pristup svakom klijentu, s ponosom možemo reći da smo vodeća informatička tvrtka u ovom dijelu Hrvatske.

Aplikativna rješenja  koje smo napravili za naše klijente koriste se u različitim strukturama poslovanja, a sve naše aplikacije možete pogledati pod našim portofoliom.

Naši proizvodi se temelje na JavaScript, Angular, Ionic i NodeJS. U nastavku Vam donosimo kratak opis za svaku od njih!

 

JAVASCRIPT

JavaScript je najpopularniji skriptni jezik, nastao 1996., kojega podržavaju svi poznatiji web preglednici, a svrha mu je dodati interaktivnost HTML stranicama. Izvršava se na klijentskom računalu unutar web preglednika.

 

 

ANGULAR

Angular je JavaScript front-end framework razvijen od strane Googlea, a omogućava izradu dobro strukturiranih web aplikacija prilagođenih za jednostavnije održavanje i testiranje. Sve ono što se može napraviti čistim JavaScriptom Angular će učiniti jednostavnijim za implementaciju jer pruža set gotovih funkcionalnosti za izradu modernih aplikacija. Može se koristiti za izradu gotovo svega, uključujući i igre, što se može izvršiti na klijentskoj strani, a najbolje se snalazi u radu s podacima.

 

 


IONIC

Ionic je SDK za razvoj hibridnih mobilnih aplikacija temeljenih na ranije spomenutom Angularu, a nastao je 2013. godine. Sve što je Angular za web to je Ionic za mobile. Jedna od važnijih značajki Ionica je mogućnost izrade mobilnih aplikacija za iOS i Android platformu istovremeno tj. korištenjem istog koda čime se značajno štedi vrijeme potrebno za izradu.

 

 

NODEJS

NodeJS je back-end platforma temeljena na JavaScriptu. Za razliku od Angulara koji svoj kod izvršava na klijentskom računalu, NodeJS to obavlja na serverskom dijelu što je posebno korisno kod kompleksnijih aplikacija. Jedan od popularnijih NodeJS frameworka je ExpressJS pomoću kojega se mogu izrađivati API-ji koji će povezati back-end i front-end.

 

 

Kombinacijom Angulara i NodeJS-a tj. ExpressJS-a mogu se napraviti cjelovita web rješenja. ExpressJS će pročitati podatke iz npr. SQL ili MongoDB baze podataka, obraditi ih i pripremiti te putem API-ja poslati na klijentsku stranu prema Angular web aplikaciji koja će te iste podatke primiti i prilagoditi za prezentaciju korisnicima.

Naše područje
  • Android aplikacije
  • iOS aplikacije
  • desktop rješenja
  • web stranice
  • CMS sustavi
  • softver za blagajne
  • vizualni identitet
  • marketing materijali za aplikaciju

Radimo s brendovima u koje imamo povjerenja.

Naš tim