Blog, Izdvojeno

Razvoj mobilne aplikacije kroz 6 koraka

Želite napraviti vlastitu mobilnu aplikaciju, ali ne znate tijek procesa izrade i kroz koje faze vaša mobilna aplikacija mora proći. Predstavljamo vam 6 koraka za razvoj mobilne aplikacije.

  1. Ideja

Za dobru aplikaciju treba vam i dobra ideja. Ako već imate ideju, istražite postoji li aplikacija te vrste, tko bi bili korisnici i za što bi služila.

  1. Priprema

Treba vam stručna osoba za ovaj korak. Osoba koja ima iskustva u izradi aplikacija najbolje će vas savjetovati  i objasniti  složenost izrade takve aplikacije, te što vam je za nju sve potrebno.

  1. Dizajn

Dizajn je vrlo bitan aspekt  pri kreiranju aplikacije. Dizajner vam može predstaviti nekoliko predložaka te uz vašu pomoć kreirati krajnju verziju vaše aplikacije.

  1. Programiranje

Bitan dio razvoja aplikacije,  gdje se početna ideja pretvara u stvarnost, je programiranje. U suradnji s programerima, revidirajte svaku fazu izrade aplikacije,  informirajte se o napretku i dijelite svoje mišljenje s njima.

  1. Lansiranje

Aplikacija se testira i provjerava se njena kvaliteta. Nakon analize, šalje se odobrenje na Google Play Store ili na Apple Store te nakon istoga, postavlja se online.

  1. Održavanje

S obzirom na kritike, upite i mišljenja korisnika, aplikacija se nadograđuje, nadgleda i održava.

 

Tags

Leave a Comment